Stichting The Day

Amundsenweg 6
4462 GP Goes
Postbus 171
4460 AD Goes

 

ING-bank Goes Rek. Nr. 65.33.06.938
 ANBI status voor donaties
kvk 504432710
BTW nummer 822 739 501 B01
 

 

Stichting The Day werkt samen met de vrienden van het N.K.I. (Nederlands Kanker Instituut) en het A.V.L. (Anthoni Van Leeuwenhoek Ziekenhuis). 
Banner
Banner

Biografie sprekers

Prof. dr. C.H.(Chris) Bangma:  Uroloog en hoofd van de afdeling Urologie sinds 2002.Houdt zich bezig met kanker van de urinewegen, met name prostaat- en blaaskanker. Zijn specialiteit is onderzoek naar het opsporen en vaststellen van kanker in een vroeg stadium, en de juiste behandeling daarvan. Hij verricht met name prostaatverwijderingen (radicale prostatectomie) via de laparoscopische of via de traditionele open methode. Daarbij gaat het om het optimale resultaat te bereiken wat betreft controle van de kanker, het behoud van continentie van de urine, en het vermogen om erecties te krijgen. Verder ondersteun ik trials voor de behandeling van alle urologische tumoren. Op het gebied van onderzoek voor de ontwikkeling van nieuwe technieken en methoden ligt mijn belangstelling ook in de gentherapie voor prostaatkanker, waarbij vectoren gemaakt worden om het genetisch materiaal in kankercellen te veranderen. Zo hoop ik bij te dragen aan een verbetering van behandelingen voor patiënten met kanker. Buiten mijn werk jog ik graag een uurtje per week.Ingrepenpalet: Radicale prostatectomie, lymfeklier verwijdering, laparoscopische/robot-geassisteerde/open techniek Radicale cystectomie met aanleggen blaasvervanging HDR-brachytherapie voor prostaatkanker.Specialisme: Onderzoek naar het opsporen en vaststellen van kanker in een vroeg stadium en de juiste behandeling daarvan. Prostaatverwijderingen (radicale prostatectomie) zowelvia de laparoscopische als via de traditionele open methode. Dhr. Bangma ondersteunt trials voor de behandeling van alle urologische tumoren. Op het gebied van onderzoek voor de ontwikkeling vannieuwe technieken en methoden richt hij zich op gentherapie voor prostaatkanker. Daarnaast coördineert hij een samenwerkingsverband tussen overheid en academia in Nederland en Europa op het gebied van de ontwikkeling van moleculaire merkstoffen en nieuwe doelen voor therapie (pcmm, pronest). Ook coördineert hij het wereldwijde onderzoek over actieve surveillance voor prostaatkanker genaamd prias.


Prof. Dr. J.A. (Jan Anne) Roukema

 

 

J. (Joris) JasparsDe heer Joris Jaspars (1967) studeerde geneeskunde aan de universiteit van Leiden en specialiseerde zich tot uroloog aan het VUMC te Amsterdam (opleiders prof. Newling en prof. Horenblas) en het Spaarne Ziekenhuis te Haarlem (opleider dr. Groen). Hij is sinds 2004 geregistreerd als uroloog. In 2004 volgde hij een verdiepende stage in het Antoni van Leeuwen Ziekenhuis (NKI/AVL) te Amsterdam onder prof. Horenblas gevolgd door een fellowship oncologische urologie in de Daniel den Hoed Kliniek te Rotterdam onder prof. Bangma en dr. Kirkels om zich verder te specialiseren in de oncologische urologie. Sinds 1 april 2005 is hij werkzaam in het ADRZ en heeft zich met name op het terrein van de oncologische zorg toegespitst. In 2006 introduceerde hij in samenwerking met de radiotherapeuten van het ZRTI de LDR brachytherapeutische behandeling van het lokaal prostaatcarcinoom. Na een intensieve voorbereiding en training in het st. Fransiscus Gasthuis te Rotterdam startte hij in het ADRZ de minimaal invasieve laparoscopische benadering van diverse urologische aandoeningen waaronder operatieve behandeling van niertumoren. Voor de robot geassisteerde radicale prostatectomie zocht hij samenwerking met het Lievensberg Ziekenhuis te Bergen op Zoom. In de projectgroep spierinfiltratief blaascarcinoom van het IKR te Rotterdam ontwikkelde hij regionale richtlijnen voor de behandeling van het spierinfiltratief blaascarcinoom en zette hij samen met collega Forouzanfar een dedicated protocol op rondom de peri-operatieve zorg van het spieriniltratief blaascarcinoom. Hij participeert in meerdere oncologische trials samen met het Erasmus MC te Rotterdam en de Stichting Opsporing Erfelijke Tumoren te Leiden. De heer Jaspars is getrouwd en woont met zijn vrouw en hun drie kinderen in een historische boerderij op het Zeeuwse platteland, alwaar zijn vrouw een Bed en Breakfast runt.

 

 

Huisarts J.J. ( Hans) Kok

Geboren 2 mei 1958 te Zwijndrecht. 1976 Gymnasium B te Dordrecht1983 Artsexamen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.1984 Bataljonsarts1985 Huisartsenopleiding bij het Huisartseninstituut te Rotterdam.1986 Gevestigd als huisarts te Yerseke. Tijdens de medische studie docent aan de opleiding voor verpleegkundigen. Sinds 1989 organisator van huisartsennascholing in Zeeland.Sinds 1998 voorzitter van de Werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen De Bevelanden. Sinds 2012 oprichter en secretaris van de Stichting Koepel Kwaliteit Huisartsenzorg Zeeland, de Zeeuwse nascholingsorganisatie voor huisartsen. Sinds 1992 huisartsopleider aan de Erasmus Universiteit.Opleider van 8 huisartsen tijdens de huisartsenopleiding. Gehuwd, 1 dochter, 2 zonen. Hobby’s: Zwemmen, motorrijden, natuur en reizen.

 

 

Huisarts R. A. (Reinier) van der Valk

Geboren op 19 augustus 1959 te Tilburg.  Studie geneeskunde  Rijks Universiteit Leiden  1978-1985 Tropenopleiding 1986-1988, oud-Tropenarts Kenya, 1988-1993, Huisartsenopleiding te Inverness , Schotland 1994. Vanaf 1997 apotheekhoudend huisarts te Bruinisse, Voorzitter LHV Kring Zeeland 2005-heden. Lid van werkgroep Deskundigheidsbevordering Huisartsen Schouwen-Duiveland, E.K.C-er.